Sivupalkissa mainitsen muutaman Margaritan saariin liittyvän kirjan. Tässä niistä sananen.

Margarita Island Complete Travel Guide

Tästä kirjasta oli reissullamme eniten hyötyä. Se sisältää kohtuullisen laajasti vinkkejä, missä Margaritan reissulla kannattaa käydä. Kirjassa oli sellaisiakin kohteita, mistä emme muualta löytäneet tietoa. Lisäksi kirjassa on joitain vinkkejä myös niille, jotka haluavat viipyä saarella pitempään.

Haastavaa matkailusta tekee se, että saarella osoitteet ovat suhteellinen käsite. Kadut voivat olla kilometrejä pitkiä, mutta katunumeroita tms. ei ole. Niinpä huomasimme, että parasta on kertoa taksikuskille tarkka paikka, esim. ravintola, jotta paikka varmasti löytyy. Kirjassa kaupunkien ulkopuolisista paikoista kerrotaan, minkä kahden kaupungin välissä ja millä sektorilla paikka sijaitsee. Noista sektoreita en kyllä sitten itse maastossa huomannut...

Kirja on ladattavissa PDF-muodossa netistä maksua vastaan ja melkeinpä suosittelemme sen hankkimista, jos omatoimimatkailu saarella yhtään kiinnostaa.

Inside guides: Venezuela

Tämä kirja sisältää matkailuvinkkejä koko Venezuelasta. Margaritan saarista on parisenkymmentä sivua ja erillinen 5 sivun tietopaketti, jossa mainitaan muutamia hotelleja, ravintoloita, retkien järjestäjiä jne. Jos Venezuelasta haluaa nähdä muutakin, niin silloin tämä kirja on varmasti hintansa väärti.

A Week In Porlamar

Luin kirjan paluumatkalla, enkä löytänyt siitä oikeastaan mitään sellaista, minkä vuoksi ko. kirja pitäisi hankkia. Tämä ei ole mikään matkaopas, vaan jenkkipariskunnan kertomus siitä, kun he lähtivät viikoksi reissuun. Kirjassa on lukuisia kappaleita, joissa pääasiassa tuntuu olevan se, miten maailmassa on virhe kun hommat ei luistakaan niin kuin kotona. Tämän voi lukaista muuten vaan jos kiinnostaa, mutta itse Margaritan saaren matkaan tästä ei ole juurikaan iloa.