19.1.2007

 

Ulkona on jo aivan pimeää. Istuskelen täällä hotellihuoneessa parvekkeen ovi auki. Meren aallot kohisevat, muuten ei kuulu juuri mitään.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen mentiin reippaina heti aamupäivästä uima-altaalle ja minä jumppasin neljän ruskettuneen nuoren vetämän venyttelyn ja vesijumpan. Venyttelyn jälkeen jokainen esitteli itsensä: osallistujia oli kolmen suomalaisen lisäksi mm. Caracasista, Valenciasta, Kolumbiasta ja Kanadasta. Tapsa uiskenteli ja nautiskeli allasalueesta käveleksien pienillä poluilla. Yritin kovasti painaa mieleen, miltä tuntuu jumpata auringonpaisteessa meren pauhatessa katsellen, kun kolibri imee altaan laidalla olevista kukista mettä. Tähän tunnelmaan kun pääsisi sitten kotonakin.

 

355245.jpg

 

Tällainen kaveri seurasi jumppaa vähän kauempaa.

 

Iltapäivän puolella mentiin Sambiliin, tämän saaren suurimpaan ostoskeskukseen. Tällaisia hehtaariostoskeskuksia on kyllä tullut nähtyä reissuilla ihan tarpeeksi, joten mukaan ei tarttunut kuin perinteinen Hard Rock cafe t-paita, venezuelalaista suklaata ja mahatautien ehkäisemiseksi pullo rommia. Minun mahani ilmoittelikin jo jostain pöpöstä tai muusta outoudesta, mutta rommitujaus helpotti. Joko maha tai se pöpö sai shokin ja olo helpotti.

 

Tänään on ollut melko tuskainen päivä. Onneksi missään ei ole näkynyt lämpömittaria, veikkaan nimittäin, että se olisi näyttänyt aika törkeitä lukemia. Kunnon pitkien päiväunien jälkeen suuntasimme täydentämään paikallisen valuutan varantoja Playa el Aguaan. Venezuelassa on tullut muutama vuosi sitten voimaan laki, minkä mukaan valuuttaa saa vaihtaa vain viralliset rahanvaihtopisteet. Rahaa saa vaihdettua kuitenkin epävirallisesti huomattavasti paremmalla kurssilla, minkä tervetulotilaisuuden yhteydessäkin huomasimme. Vaihtokurssi oli yli 30% parempi kuin virallinen kurssi. En vaan ymmärrä, miten nämä epäviralliset pisteet tästä hyötyvät? Kaiken kaikkiaan tänne tullessa kannattaa varata niin paljon käteistä (dollareita ja/tai euroja), että luottokorttia ei tarvitse vaan kaikki retkistä lähtien voi maksaa paikallisella valuutalla.

 

355244.jpg

 

Saaren koillisosan aaltoja.

 

355243.jpg

 

Playa el Aguan rantaa.

 

Piña Colada rannalla varpaat hiekkaan kaivautuneena maistui uskomattoman hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle Jeeppi-safarille. Hyvää viikonloppua teille sinne koto-Suomeen ja Pariisiin tai missä sitten ikinä olettekin!